Rookmot voor de rookoven

Artikelnummer: 1220
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • De Camerons rookmot is verkrijgbaar in verschillende smaken die ieder een voorkeur hebben voor bepaalde ingrediënten. Alle smaken geven het bereide voedsel een heerlijke volle en zachte smaak. De rookmotten zijn geschikt voor elke Camerons rookoven.
  • WHITE OAK (EIKENHOUT) is de klassieker. Wordt veel in rokerijen gebruikt. Laat zich goed mengen met andere houtsoorten. Geschikt voor: Zelfgemaakte worst en zalm.
  • MESQUITE (Houtsoort die alln in het zuid westen van de USA voorkomt) heeft de meest karakteristieke smaak van alle houtsoorten. Gebruik het met mate anders wordt het gerecht al snel overheersend en bitter. Geschikt voor: sparerib, rund en varkenslapjes en andere gerechten waar barbecue saus aan te pas komt. Ook aan te bevelen bij het roken van mais en maiscake.
  • CHERRY (KERSENHOUT) geeft een volle en zachte smaak met een aangenaam aroma. Geschikt voor: vis, kip en groenten.
  • ALDER (ELZENHOUT) is een uitstekende houtsoort, geoogst in het noordwesten van de V.S. Deze houtsoort werd gebruikt door de Amerikaanse indianen om verse zalm mee te roken. Het geeft een vol maar zacht aroma af. Geschikt voor: vis, gevogelte, vlees, tahoe en tempeh. Het kan ook goed gemengd worden met vruchtbomenhout, hetgeen een zeer interessant aroma oplevert.
  • APPLE (APPELHOUT) is een vruchtbomen houtsoort die een bijzonder aroma afgeeft. Geschikt voor: wild, vis en gevogelte. Ook zeer geschikt voor gebruik op de barbecue na gedrenkt te zijn in water (zie: voor gebruik buiten).
  • PECAN DOPPEN (PECANHOUT) geven een indringend eigenzinnig aroma af aan wild, varkens en lamsvlees. Ook goed te mengen met andere houtsoorten.Geschikt voor: Bij het barbecuen van o.a. karbonades (niet marineren).
  • MAPLE (AHORNHOUT) geeft een zeer delicate smaak en is goed te gebruiken om de juiste balans te creren in gerechten met een subtiel aroma.Geschikt voor: kaas, groente, kreeft en garnalen.Een zachte en betrouwbare houtsoort.
  • HICKORY (NOTEHOUT) is een klassieke hardhout dat de smaak van het gerecht verdiept zonder overheersend scherp te worden. Geschikt voor: sparerib, wild en gevogelte.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen