Ras Al Hanout

Beschikbaarheid: Op voorraad

 

Ras el Hanout betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het is een populaire Marokkaanse specerijenmelange die in geheel Noord Afrika wordt gebruikt en warm en intens van smaak is. Heerlijk voor tajines, couscous en op vleesgerechten.

 

Eten zoals in Marokko 

Eten is in Marokko een zeer sociaal gebeuren en daarmee een belangrijk deel van de Marokkaanse cultuur. De keuken kent een lange traditie en heeft vele invloeden ondergaan. De keuken kent invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden-Oosterse, Mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse keukens. Kruiden en specerijen worden op grote schaal gebruikt. Veel daarvan komen uit het land zelf zoals saffraan en munt. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Kip wordt het meest gegeten in Marokko maar natuurlijk ook lamsvlees. Couscous is het bekendste Marokkaanse gerecht. Gerechten worden vaak in de tajine bereid.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen