Bonenkruid

Beschikbaarheid: Op voorraad

Gebruik en toepassing van bonenkruid

De smaak van bonenkruid is overheersend, kruidig en peperachtig. De eenjarige soort is wat minder pikant. Bonenkruid geeft smaak aan - de naam zegt het al - bonengerechten. Verder wordt het in de Nederlandse keuken ook wel in soepen, goulash en komkommersalade gedaan. Men gebruikt bonenkruid om forel, salami, mierikswortelsaus, bitters en versterkende wijn smaak te geven. Het maakt ook deel uit van de kruidenmix Provençaalse kruiden.

Bonenkruid is naast vers, ook in gedroogde vorm te verkrijgen. Je kunt hele gedroogde takjes kopen, maar ook gedroogd in fijngemalen poedervorm. De smaak van fijngemalen gedroogd bonenkruid is wat sterker.

Het kruid helpt bij de vertering van zware maaltijden en helpt bij het afslanken. De bloeitoppen zijn samentrekkend en ontsmettend en worden in gorgeldrank verwerkt en in stoomproducten voor de vette (gezichts)huid. Gekneusd blad van bonenkruid verlicht bijesteken.

 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen