Messen Slijpen

 
 
 

Koks en Keukenmeiden is servicepunt voor de Hollandse Slijpservie.  U geeft bij ons uw snij /knipgereedschap af en het wordt gegarandeerd scherper dan ooit te voren. 

 

Elke 2e dinsdag van de maand kunt u uw slijpwerk bij ons inleveren. De woensdag erna komt onze mobiele slijpservice en maakt uw messen weer vlijmscherp. 

Messen en scharen slijperij de Hollandse SlijpService heeft sinds 1795, generatie op generatie, de slijptechniek verfijnd. Zo is door de tijd heen een slijptechniek ontwikkeld die door geen ander wordt toegepast. Alle te slijpen gereedschappen worden op vaste slijpmachines geslepen en geconditioneerd om de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Wanneer de kwaliteit van de te slijpen messen toereikend is wordt er op een met leer beklede schijf geslepen en in combinatie met een unieke slijppasta wordt uw snijgereedschap scherper dan ooit tevoren! De hardheid van het staal bepaalt met welke schijf, welk toerental en met welk soort slijppasta geslepen gaat worden om tot het beste resultaat te komen.

Bij de door de Hollandse SlijpService gebruikte technieken en materialen wordt de kwaliteit van uw mes beter. Uw messen zullen snijden zoals het behoort en gegarandeerd scherper zijn dan u ooit gewend was.

In sommige slijperijen slijpt men messen op een droge slijpsteen. Op een droge slijpsteen loopt de temperatuur snel op, waardoor het staal al snel een te hoge temperatuur krijgt. Door een te hoge temperatuur verdwijnt de hardheid uit het staal, met als gevolg dat de geslepen messen steeds sneller bot zullen worden.

Bij het slijpen van snijgereedschappen is het belangrijk om de wrijvingswarmte te reduceren tijdens het slijpproces. Als snijgereedschap opnieuw verhit wordt ontneemt dit proces de hardheid van uw snijgereedschap. Het kan hierbij voorkomen dat later spontaan scheurtjes ontstaan op het lemmet bij de snede van uw mes, indien uw mes tijdens het slijpproces te warm is geworden en vervolgens gekoeld is met water of andere vloeistof.  

messen slijpen bij de Hollandse Slijpservice