Black Pottery

Koken in deze zwarte kookpot van aardewerk is anders dan koken in een metalen pan. De klei houdt de warmte en vocht vast, waardoor het mogelijk is om langzaam,  zelfs 'van onderaf' te koken. Omdat de klei het vocht opneemt, is er minder stoom in de pot, zodat het voedsel  in haar eigen vocht kookt en niet uitdroogt. De voedingsmiddelen die uit La Chamba potten komen, hebben een aardse smaak en een romiger textuur.

De warmte en vocht circuleren en verspreiden zich gelijkmatig door de hele pot tijdens het koken, in tegenstelling tot metalen of met email beklede pannen. Het kookt  "langzaam”, zelfs delicaat”.

De pot behoudt de warmte, en houdt het voedsel warm voor een lange tijd nadat het uit de oven of magnetron of van het fornuis is weggehaald. 

Het vocht in de pot zorgt voor voedsel dat gezonder, lekkerder en minder vet is. 

La Chamba's Black Pottery Cookware is niet alleen mooi, maar het is ook heel stevig en met het juiste gebruik en onderhoud gaat het vele jaren mee. Volg de producthandleiding en schoonmaak instructie zoals hieronder vermeld.

Als de pot direct op het vuur wordt gebruikt, kan, zoals het met elk ander type pan gebeurt, de bodem van het zwart aardewerk van kleur veranderen. Het kan roodachtig worden door de laag rode klei die gebruikt is  voor het roken.